Aktiviteter och upplevelser

Välkommen till hjärtat av Lapland! Våra vintrar är långa och kalla med gnistrande snö och sprakande norrsken. Här finns mycket att göra för vinterentusiaster. Alpint, Turåkning, Längdskidor, Hundspann och skoterturer.

Alpint

För dig som gillar att åka skidor ligger skidanläggningen Dundret bara fem kilometer från hotellet. Här finns nio backar med varierande svårighetsgrad. Dessutom finns tio kilometer preparerade längdskidspår samt en hoppbacke. Skidsäsongen på Dundret sträcker sig vanligen från början av november till månadsskiftet april/maj.

 

Turåkning

Dundret är även ett fantastiskt fjäll för turåkning. Ta dig upp på Dundret efter Femmanvägen eller via Soldalen, om du vill ha hjälp upp kan du ta liften. Väl uppe öppnar sig ett fantastiskt fjällandskap med en utsikt där du ser en elftedel av Sverige, bland annat Sarek och Kebnekaise. Under helger och lov kan du äta eller fika på Fjällstugan. Åke på Toppen och Dalstugan är två andra utflyktsmål på Dundret.

Längdskidåkning

Kommunrundan är ett av Gällivares trevliga skidspår, det är en slinga runt Gällivare och Malmberget på drygt två mil. Den kan du kliva på nästan direkt utanför hotellets entré. Totalt finns cirka sex mil skidspår i Gällivare, många är elbelysta. I april varje år går Dundret Runt ett av Sveriges äldsta motionslopp på skidor.

Hundspann och skoterturer

Vi kan även hjälpa till att boka andra aktiviteter efter önskemål. Vad sägs om att susa ut i vildmarken bakom ett hundspann, ta en skotertur eller rida ut med häst i djupsnön? Eller varför inte pröva på snöskor?
Kontakta Gällivare Turistcenter på
Telefon: 0970-102 20
E-post: info@visitgallivare.se

Guidad LKAB tur

Följ med på en guidad gruvtur under jord i LKABs järnmalmsgruva. LKAB’s hängivenhet till miljövänliga lösningar och deras världsomspännande utsträckning i 14 länder. Ni får information om produkterna och brytningsmetoden (skivrasbrytning) och LKABs koncernfilm.
Kontakta Gällivare Turistcenter på
Telefon: 0970-102 20
E-post:  info@visitgallivare.se

Guidad AITIK tur

Är du redo att åka ner i en av Europas största koppargruvor?
Starta turen med en film samt en kort information om gruvans historia och hur den har kommit att bli den storslagna gruva den är idag.
Ta in utsikten över gruvan från kanten där man ser 450 meter ner i dagbrottet för sedan är det dags att ta på sig stövlar och skyddsglasögon för färden ned. Där kommer ni att få se gruvan i realtid och lära er allt om de olika stegen i produktionen.
Kontakta Gällivare Turistcenter på
Telefon: 0970-102 20
E-post:  info@visitgallivare.se

gruva

Aktivitetsarrangör​

Karin Niva erbjuder er olika aktiviteter för alla åldrar. Allt från skidskola till guidade turer om samhällsomvandlingen.

Genom Karins arbetserfarenhet och utbildning från skid- och fjällvärlden som bl a guide, skidlärare, utbildare, aktivitets- och motionsledare, tar hon gärna med dig/er ut i naturen. Kanske behöver du och din personalgrupp en Kick-Off med lite roliga aktiviteter.

Besök Karins hemsida www.karinniva.se för mer information.